Wij zijn op zoek naar u!

U bezoekt de site van dit bijzondere mannenkoor waarin een onderlinge vriendschapsband en plezier in het zingen belangrijker zijn dan de leeftijd. Onder de uitstekende leiding van onze dirigent Antoine Kop, zelf een gerenommeerde operazanger, brengen wij veel verschillende muziekstukken, in allerlei talen en in allerlei stijlen van mannenkoorzang. Niet alleen religieuze muziek, maar vooral ook operawerken, negrospirituals, barbershopmuziek en wereldmuziek. Voor mannen die van mannenkoorzang houden en zich geroepen voelen om een uurtje of twee per week met ons mee te zingen, te repeteren, zijn van harte welkom. U begrijpt dat wij de geoefende werken ook graag een aantal keren per jaar willen uitvoeren voor publiek.

Pianist

Wat vinden onze leden?

Ik was 11 jaar toen een onderwijzer op mijn schoolrapport schreef:

” … Is niet te bewegen om te zingen……….!”

Zingen wilde ik wel, maar niet alleen op een stoel vóór in de klas……

Je stem is een instrument dat je altijd bij je hebt en op elk moment kunt gebruiken, gestemd en wel. Bij lief en leed, van hoog tot laag, mineur of majeur, van da Palestrina tot het crunchen van een leadzanger in een heavymetalband.

Mijn stem bracht mij tot deelname aan dit Mannenkoor, want ik was en ben bewogen om te zingen……..!

Johan

Al enkele jaren bij het Geldrops Mannenkoor, maakt letterlijk iets in mij los.

Zingen met andere mensen vind ik plezierig.

Vaak brengt het zingen mij, na een inspannende dag, in een vrolijke bui.

Op andere momenten zorgt het  ineens voor een melancholisch gevoel.

Mij geeft het zingen tot nu toe veel voldoening en zorgt voor minder stress en meer ontspanning.

Daar ik elke keer een gevoel van saamhorigheid ervaar, kies ik nog steeds voor dit Geldrops Mannenkoor.

Henk

Ik ben bij het Geldrops Mannenkoor,

omdat een goede vriend mij kennis met het Geldrops Mannenkoor heeft laten maken en mij

daarbij stimuleerde om hier ook deel van uit te gaan maken, ik zong reeds in een andere

zanggroep.

Zingen ontspant (je vergeet even de dagelijkse beslommeringen), inspireert, je krijgt er een goed humeur van, het geeft je energie en brengt je in beweging, het maakt je blij en vrij je hebt plezier en het is dus goed voor je gezondheid.

Samen in een koor zingen is sociaal, geeft saamhorigheid en voldoening en leert je accepteren, immers iedereen zingt op zijn geheel eigen wijze en het wordt uiteindelijk toch een mooi geheel, je maakt er vrienden en je pleziert er ook nog anderen ermee.

Duco

Zingen is leuk, maar vooral heel ontspannend.
En de sfeer onder de mannen in het koor is altijd opperbest en gezellig.

Eigenlijk heel vreemd dat we niet nog veel meer leden hebben.

Ben

Bij het Mannenkoor zingen wij vierstemmig mannenkoor muziek. Dat is prachtige muziek waarbij er altijd wel een van de vier stemmen bij jou past.

Wat mij enorm trekt is dat het vaak niet de bekende muziek is, die je al kent en ‘zo meezingt’, maar dat het onbekende en toch vaak prachtige muziek is, die je moet leren. Dat is dus een uitdaging.